CONTACT
voor vragen
en boekingen

Malou van Hintum

Malou van Hintum

Oprecht, bemoedigend en (een beetje) streng

BIO

Malou geeft sprekers en publiek graag de ruimte. Haar motto: het publiek in de zaal is net zo deskundig als de spreker op het podium. Gebruik al die kennis en ervaring!
Ze stelt mensen graag op hun gemak, met haar humor, oprechte aandacht en bemoedigende intelligentie. Tegelijkertijd heeft ze de boel strak in de hand, daarbij geholpen door de voor haar zo typische 'opgewekte strengheid'.

Haar favoriete onderwerpen liggen in de sfeer van mens & maatschappij, gezondheid(szorg), het sociale domein en de menselijke psyche. Als wetenschapsjournalist werkt(e) ze onder meer voor de Volkskrant, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, NRC, Z!N en NWO. Ze is vaste columnist van The Post Online en van D!SCURA (een discussieforum voor zorgprofessionals). Malou schreef verschillende boeken, waaronder ‘Wat wil Nederland weten?’ (over de vragen voor de Nationale Wetenschapsagenda); ‘Doe eens normaal. Over zin en onzin van psychiatrische diagnoses’; en ‘Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen – een inleiding’ (een hbo-leerboek, met Jakop Rigter). Lente 2017 verschijnt haar boek ‘Brein onder druk. Over stress, agressie en veerkracht’ (over de toegevoegde waarde van neurobiologische kennis bij diagnose en/of behandeling en training).

RECENTE PROJECTEN (SELECTIE)

Gelderse Tandartsen Dag

Gelderse Tandartsen Dag Lees meer

De wereld van het sociale brein

De wereld van het sociale brein Lees meer

RNVC Congres 'Sociaal en Succesvol'

RNVC Congres 'Sociaal en Succesvol' Lees meer