CONTACT
voor vragen
en boekingen

Achmea Bank Medewerkersdag

Achmea Bank Medewerkersdag

DAGVOORZITTER

Rutger Mollee Rutger Mollee

OMSCHRIJVING EVENEMENT

Achmea Bank heeft eens per jaar een medewerkersdag.Op deze dag wilde de bank haar 300 medewerkers informeren over het vernieuwde strategisch beleidsplan en de focus daarin op de klant. 
De CEO van Achmea Bank voelt zich niet heel comfortabel met een monoloog van een uur waarin zij haar visie uiteen zet. Rutger Mollee koos daarom in overleg voor een interview. Op een heldere en gestructureerde manier kwamen zo alle onderwerpen aan het licht. Door zijn interview te vermengen met (geestige) prive vragen gaf hij de CEO daarnaast een heel menselijk gezicht. Dit werd als een verademing ervaren door het publiek. Door het publiek korte opdrachten te geven en hen te betrekken was de interactie optimaal.

Wat de dag helemaal bijzonder maakte was dat Rutger van te voren een aantal filmpjes maakte. Hij bezocht een paar klanten van Achmea Bank die hij uitvoerig vroeg naar de kwaliteit van de dienstverlening. In snelle, kort gemonteerde filmpjes kon de zaal kijken naar hun belangrijkste reacties. Deze konden -omdat ze getoond werden tijdens het interview- direct worden geadresseert door de CEO.
Medewerkers gingen vervolgens in sub-groepjes een klantspel spelen. Rutger volgde dit en gaf bij terugkomst in de plenaire zaal een heldere centrale terugkoppeling. Hierbij zocht hij steeds weer de interactie met de zaal.

Wat restte was de afsluiting. De bank vraagt veel van haar medewerkers. Dat geeft soms het gevoel dat er daarvoor niet veel voor elkaar is gekregen. Rutger maakte 7 filmpjes van medewerkers die geslaagde verbeterprojecten hebben afgerond.
Zowel de vorm van deze filmpjes (Hij liet medewerkers vanuit een poppenkast vertellen) als de inhoud gaven een gevoel van trots en saamhorigheid.