Economisch groen

12 december 2008
Categorieën: Over de maatschappij
Geen reacties »

Vergeet het milieu. Wanneer we het hebben over energiebesparing en vermindering van vervuiling, dan hebben we het niet over de toekomst van onze kinderen, maar over onze portemonnee.

Vergeet beleggen in aandelen. Investeren in het milieu levert gegarandeerd de hoogst denkbare rendementen op.

 

Of je nu particulier bent of een bedrijf runt: pak je huis of bedrijfspand aan en je bespaart op je energieverbruik al snel 30%. Van hoeveel investeringen kun je dat zeggen? Zeker in economisch krappe tijden, waarin je als bedrijf of particulieren alle mogelijke bezuinigingen al hebt doorgevoerd, is dit wel heel makkelijk verdiend.

 

Investeer als fabrikant vandaag in nieuwe technieken en je hebt over een aantal jaren een cruciale voorsprong. De autofabrikant die het bijvoorbeeld aandurft geld te stoppen in het ontwikkelen van auto’s die minder of goedkopere brandstof gebruiken, zal weer meer gaan verkopen. Iedereen wil tenslotte een auto die hem nog maar de helft kost aan brandstof.

 

Wanneer we met zijn allen nu investeren in een groene samenleving, bespaart ons dat op termijn miljarden aan het opruimen van onze gezamenlijke rommel. Investeren in het voorkomen van vervuiling betaalt zich in de toekomst dubbel en dwars terug.

 

In mijn ogen zijn milieubescherming en energiebesparing vooral economische kwesties. Willen we echt iets bereiken op dit gebied, dan moeten we mensen dáár op aanspreken. Ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn geld graag uitgeeft aan leukere zaken dan energielasten. Dat het milieu ook gebaat is bij die bezuiniging, is niet meer dan leuk mee genomen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie