Spreken is zilver

17 december 2008
Categorieën: Over vragen stellen en discussie voeren • Tags:
Geen reacties »

Spreken is zilver, de juiste spreker is goud. Maar waar vind je die gedreven professional, die precies het verhaal vertelt dat past bij jouw evenement; die zijn verhaal op maat snijdt en precies de juiste toon weet te raken bij jouw doelgroep?

In ieder geval geldt: verbeter de spreker, begin bij jezelf. Zorg dat je helder op je netvlies hebt, wie nu precies je doelgroep is en wat je precies verwacht van de spreker. En schroom daarbij niet om anderen in een vroeg stadium van de voorbereidingen te vragen je criteria aan te scherpen. Dat maakt een scherpe keuze een stuk gemakkelijker.

Vervolgens kun je gebruik maken van de bekende en erkende sprekersbureaus, zoals Speakers Academy (www.speakersacademy.nl), Sprekersplatform (www.sprekersplatform.nl) of de Assemblee (www.assemblee.nl).
Maar ook buiten deze bureaus om zijn goede sprekers te vinden. Zelf maak ik daarbij graag gebruik van de Nederlandse vakorganisatie, de Professional Speakers Association Holland (www.psaholland.org). Daar hebben ze direct toegang tot de top van nationale én internationale sprekers. En ook kan het helpen te zoeken in verschillende netwerken: LinkedIn (www.linkedin.com) natuurlijk, maar ook de netwerksites speciaal gericht op sprekers. www.speakersite.com draait op volle toeren met internationale sprekers en ik hoop dat de Nederlandse site (http://sprekersnet.ning.com) ook snel een enorme vlucht zal nemen.

Tot slot: betrek de dagvoorzitter/discussieleider in een vroeg stadium. Hij of zij weet wat werkt én kent veel sprekers. Dat kan tot verrassende en effectieve oplossingen leiden.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie