Inspirerende PSA Holland Convention

17 maart 2009
Categorieën: Geen rubriek
Geen reacties »

Afgelopen weekend woonde ik de jaarlijkse conventie bij van mijn vakvereniging, de Professional Speakers Association Holland. En wat een inspirerende bijeenkomst was het weer! Diverse nationale én internationale top-sprekers deelden hun visie en expertise; stuk voor stuk verhalen, waar ieder bedrijf baat bij zou hebben.

Veel Speeches gingen over communicatie en de vraag hoe je jezelf – vooral in deze lastige tijden – kun verkopen. Amerikaans visibility-coach David Avrin legde uit, hoe je kunt zorgen dat je voortdurend in het blikveld van je potentiële opdrachtgevers blijft. Alan Stevens leerde ons, hoe je gratis publiciteit kunt krijgen en Lesley Everett behandelde het onderwerp ‘personal branding’.

Het optreden van W. Mitchell was voor mij het absolute hoogtepunt. Hij is meervoudig gehandicapt, als gevolg van twee ernstige ongelukken, en toch vindt hij de kracht om zijn publiek voor te houden ‘dat het leven niet is wat je overkomt, maar wat je er van maakt’.
Billy Selekane hield ons voor dat de westerse wereld veel kan leren van zijn Zulu-cultuur en de manier waarop de Zulu’s zich organiseren. Martin Laschkolnig wijdde ons in, in zijn manier van ‘zelf-acupunctuur met je vingertoppen’.

Uit Nederland hield Robert Benninga ons voor, hoe we meer kunnen bereiken met minder moeite; zijn HIT-experience is een must voor iedere organisatie. Jaap Bron leerde ons op energieke en beeldende wijze omgaan met lastige mensen en onze collega Richard Bottram deelde met ons hoe hij er in slaagde 365 marathons te lopen in 365 dagen.

Kortom: een line-up om van te smullen. En dan heb ik nog niet eens de tijd gehad om de optredens bij te wonen van Hary van Hest, Jessika de Waijer & Frowa Schuitemaker, Ellen Leicher, Elisabeth Noble, Roger Harrop en Jeffrey Scott.
Wil je meer weten over één van de sprekers, neem dan even contact met me op.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie