Digitale discussie

15 mei 2009
Categorieën: Over vragen stellen en discussie voeren
Geen reacties »

Om vragen te stellen aan groepen mensen of met ze in discussie te gaan hoef je tegenwoordig niet meer fysiek bij elkaar te zitten. De mogelijkheden om via de digitale kanalen virtueel met elkaar te communiceren worden steeds groter.

Ik zie vooral grote mogelijkheden in de combinatie van de digitale mogelijkheden en de discussie ‘in levende lijve’: door voorafgaand aan een evenement al virtueel met de doelgroep in gesprek te gaan, stijgt het netto resultaat van de dag zelf. En na afloop van een geslaagde bijeenkomst kan het momentum vast gehouden worden, door online met elkaar verder van gedachten te wisselen.

 

Eén van mijn opdrachtgevers – Publicis Consultants van Sluis – won onlangs een zilveren award voor een project waarbij met Multilogue (http://www.multilogue.net/) on-line gediscussieerd werd met 100.000 mensen tegelijk.

Collega Allard Dericks timmert aan de weg met Spilter (www.spilter.nl), een web-based tool dat uitdaagt tot creatief denken en besluitvorming versnelt.

Mijn vriend Jeroen Verkroost – auteur van ‘the age of conversation’ – gebruikt Tweedgrid om te volgen hoe er op Twitter over zijn bedrijf gesproken wordt. Kijk voor meer informatie eens op zijn website: http://www.copypaste.nl/755/how-to-get-real-time-feedback-are-you-listening/

 

En zo zijn er ongetwijfeld nog heel veel meer voorbeelden te noemen. Wie heeft er nog verrassende suggesties?

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie