Iedereen houdt van verkleedpartijtjes

16 juli 2012
Categorieën: Geen rubriek
Geen reacties »

Acteren en dramatiseren kunnen een bijeenkomst naar een hoger nivo tillen. Een belangrijk onderdeel van acteren zijn de kostuums, dus durf van je bijeenkomst eens een verkleedpartij te maken. Dat kan op een aantal manieren:

Verkleed jezelf: als dagvoorzitter of spreker draag je bij aan de sfeer van de dag, het neerzetten van de toon en het bereiken van het doel. Een bewuste keus voor niet-alledaagse kleding kan daarbij helpen.
Zo zou je jezelf kunnen verkleden als gorilla, kapitein van de Love Boat, James Bond … alles wat maar helpt bij het maken van een punt.
Maar je hoeft niet eens zo ver te gaan: alleen al een kledingwissel van pak met stropdas naar jeans met blouse ergens in de loop van de dag kan een enorme impact hebben. Alleen al het even afzetten van je bril kan een geweldig theatraal effect geven.
En sommige sprekers/dagvoorzitters kiezen er voor om zichzelf een standaard ‘uniform’ aan te meten: opvallende sokken, een hoofddeksel, een gekke bril. Ze zeggen allemaal iets over jou en bepalen dus mede wat je bereikt met je publiek.

Verkleed je gasten: Als je de directeur weet te verleiden om op het toneel te verschijnen in de nieuwe winkelkleding, met een helm op, in zijn korte broek of verkleed als joker, gebeurt er iets tussen hem en de mensen in de zaal. Laat hem zich kleden op een manier die voor het personeel juist niet acceptabel zou zijn en je kunt een helder statement maken.
Maak je de verkeerde keuze, dan ondergraaf je zijn autoriteit. Maar als jij en vooral hij vol overtuiging durven te kiezen voor een onverwacht kostuum, kan dit de band met de aanwezigen meteen beter maken en helpen zijn optreden memorabel te maken.

Verkleed de deelnemers: je kunt de mensen in de zaal anders naar zaken laten kijken, door ze van kleding te laten veranderen.
Je kunt kiezen voor aangekleedde rollenspellen om dingen duidelijk te maken. Laat mensen eens van jasje wisselen, hun schoenen uittrekken of zich omkleden naar casual kleding. Of gebruik simpele middelen, die je kunt uitdelen: brillen, petten, snorren. Het zal de lol vergroten en verrassing in je programma brengen.

‘Verkleedpartij’ is een breed begrip. Durf er eens mee te spelen.

Gerelateerde Blogs:

Durf te acteren op het podium: http://www.dagvoorzitter.nl/weblog/2009/09/je-publiek-beter-bereiken-drama/

De juiste kleding: http://www.dagvoorzitter.nl/weblog/2011/05/uiterlijk-vertoon-10-tips-voor-de-juiste-kleding/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie