LEREN MODEREREN: een workshop dagvoorzitter/gespreksleider

25 juni 2013
Categorieën: Nieuws
Geen reacties »

Dagvoorzitten is een ervaringsvak. De beste manier om het te leren is: veel doen en kijken naar de experts. Die kans word je geboden door Kim Coppes en Jan-Jaap In der Maur, samen goed voor tientallen jaren en honderden bijeenkomsten ervaring. In een tweedaagse training met veel persoonlijke aandacht, laten ze je oefenen in alle facetten van het vak. Want een vak, dat is het.

mailchimp

 

Wat gaan we doen?

Oefenen, oefenen, oefenen. Het is onze mening dat het doen de enige manier is om het dagvoorzitterschap onder de knie te krijgen. In twee intensieve dagen behandelen we alle basisvaardigheden van het vak:

Podium-presence: hoe sta je erbij en wat straal je uit? Je wilt je zeker voelen en je soepel door de ruimte bewegen
Presenteren: hoe schrijf je goede (aankondigings)teksten en hoe breng je die overtuigend? Je leert inhoudelijke keuzes te maken, de juiste toon te kiezen en verbinding te leggen tussen je sprekers en de deelnemers
Modereren: Hoe breng je interactie op gang? Je doet ervaring op met technieken & trucs die helpen deelnemers écht met elkaar in gesprek te brengen. En je krijgt situaties voorgeschoteld die een effectieve interactie in de weg kunnen staan.
Interviewen: wat is de juiste vraag op het juiste moment? Of je nu één iemand ondervraagt of in gesprek bent met een panel, een podium-interview is een discipline op zich.
Event architectuur: hoe ontwerp je een programma, dat helpt het doel van de dag te verwezenlijken en vooral: welke rol heb jij daar als moderator in? De dagvoorzitter is immers degene die het op het podium waar moet maken. Het kiezen van de juiste toon en tempo zijn cruciaal. Je leert kiezen tussen scherp en meegaand, tussen polariseren en bruggen bouwen, tussen snelkookpan en urenlang stoven.

Wat levert het je op?

In hoog tempo krijg je tips en adviezen van maar liefst twee doorgewinterde professionals, die al hun kennis en ervaring met je willen delen. In een selecte groep doe je een schat aan ervaring op. Omdat de groep bestaat uit maximaal 12 personen, krijgt iedere deelnemer ruimschoots individuele aandacht.
Aan het einde van de training weet je wat het vak inhoudt, hoe groot je aanleg ervoor is en heb je een flinke stap gezet op weg naar het vakmanschap.

Wat kost het?

Voor deze tweedaagse workshop betaal je € 940,= ex. BTW. De lunch, koffie, thee en koeken zijn inbegrepen.

Waar en wanneer?

De eerst volgende workshop vindt plaats op 26 en 27 september. Zodra deze vol is geboekt, gaan we inschrijvingen aannemen voor 23 en 24 september.
De dagen zijn van 09.00 (aanvang 09.30) tot 17.00. De locatie is Landgoed Kraaybekerhof in Driebergen; het landgoed is uitstekend bereikbaar per auto (gratis parkeren) en trein.

Hoe kun je reserveren?

Stuur een mail naar info@dagvoorzitter.nl, betaal vervolgens de helft van de factuur vooruit en je hebt een plek. Kun je onverhoopt toch niet komen, dan mag je jouw plaats aan iemand anders geven.
Voor meer informatie kun je bellen met Kim (06 28518149) of Jan-Jaap (06 46113994). We hopen je te begroeten in september.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie