Dagvoorzittersnachtmerrie

10 juni 2014
Categorie├źn: Verhalen uit de praktijk
Geen reacties »

En dan ineens weet je, dat dagvoorzitten echt je vak is: als je er over gaat dromen. Mijn dochtertje haalde me vanochtend uit een ware dagvoorzittersnachtmerrie. Hij ging over het belang van voorbereiding.

nachtmerrie-720x346

De droom begon met het moment dat ik binnen kwam op de locatie van een bijeenkomst die ik moest leiden. Ineens realiseerde ik me, dat ik me helemaal niet had voorbereid. Even een momentje van paniek, maar toen kwam de rust: ik was immers altijd ruim op tijd, ik was een professional, dus dat ging nog makkelijk goed komen.
In de volgende scene stond ik aan een bartafel met de mannen van MiEr. Ik maakte een geintje over het feit, dat ik ze waarschijnlijk verkeerd aan zou kondigen; als Acda & de Munnik, ofzo. En toen gebeurde het: het licht dimde, de openingsclip startte op het beeldscherm en ik realiseerde me ‘ik moet nu het podium op’.
De paniek die me toen overviel is onbeschrijfelijk: ik had geen idee wat ik ging doen, wat het doel van de dag was, wie er in de zaal zaten en hoe het programma eruit zag. Sterker nog: ik had werkelijke geen enkel idee wat het onderwerp van de bijeenkomst was …!

Toen mijn dochter aan ons bed stond, droomde ik net dat ik de zaal in liep naar de eerste vragensteller: in mijn onderbroek, die ook nog eens van mijn kont zakte … ik was zo blij dat het niet echt was.

Jan-Jaap

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie