10 redenen waarom een dagvoorzitter cruciaal is voor het succes van jouw online event

26 juni 2020
Categorieën: Je publiek beter bereiken, Stand van het vak
Geen reacties »

Wil je dat jouw online event een succes is? Huur dan een dagvoorzitter in! Kies voor een professional of iemand vanuit je organisatie die hiervoor goed getraind is.
Graag geef ik je 10 redenen waarom een dagvoorzitter cruciaal is voor het succes van jouw online evenementen.

JJ Overshoulder

1. Energie

Je dagvoorzitter kan de extra energie leveren, die zo ontzettend nodig is juist bij online evenementen.
Door het bepalen van het tempo, de interactie en het uitvoeren van een aantal kleine oefeningen, zorgt hij of zij ervoor dat je deelnemers langer fris blijven.
De dagvoorzitter houdt het energieniveau voortdurend in de gaten. En zal, mocht het nodig zijn, actie ondernemen door kleine veranderingen in het programma aan te brengen of een korte power-break in te lassen.

 

2. Connectie

Wanneer je met z’n allen in een ruimte bent, vorm je bijna automatisch een groep. Online is dit anders, omdat iedereen alleen kijkt.
De dagvoorzitter voegt al deze individuen samen tot wat ik graag een ‘tijdelijke tribe’ noem.
Zodra jij je onderdeel van een groep voelt, ben je meer geconcentreerd en is de kans dat je afhaakt veel kleiner.

 

 3. Cultuur

Het concept van de ‘tijdelijke tribe’ gaat ook over cultuur. Om een bijeenkomst succesvol te maken, moeten de deelnemers weten wat de ‘huisregels’ zijn voor dit specifieke evenement.
De dagvoorzitter is de bewaker van deze cultuur.

 

4. Maak het menselijk

Het risico van online gaan, is dat het alleen maar om de techniek draait. De dagvoorzitter zal constant contact maken met je deelnemers, om ze te tonen dat ze bestaan en dat ze belangrijk zijn.
Ieder mens wil immers gezien & gehoord en geliefd worden. Een goede online dagvoorzitter zal genoeg trucjes hebben om hiervoor te zorgen!

 

5. Inclusiviteit

Bij online events is het risico groot dat deelnemers zich niet betrokken voelen of zich niet veilig genoeg voelen om iets te delen.
Het is de taak van de dagvoorzitter om, zo nu en dan, aandacht te besteden aan ieder individu, om zo vertrouwen bij iedereen te creëren. En ja, dit kan ook met honderden deelnemers!

 

6. Maak het effectief

Je organiseert je evenement met een reden. Je wilt dus rendement op je investering.
De dagvoorzitter is in staat om ervoor te zorgen dat deelnemers zich open stellen voor de inhoud, dat ze deze kunnen verteren en dat ze het geleerde in de praktijk brengen.

 

7. Focus

Online blijven deelnemers moeilijker gedurende een langere periode gefocust te blijven. Het doet wonderen om de juiste vorm van betrokkenheid te kiezen op elk willekeurig moment tijdens het event.
Een goede dagvoorzitter weet precies wat ze wanneer moet doen om iedereen geconcentreerd te houden. Door hun focus te sturen. Of door ze een moment van ontspanning te gunnen met bewust ingezette pauzes.

 

8. Ontwerp

Je dagvoorzitter helpt je niet alleen het evenement te ‘lezen’, op het moment dat gaande is. Hij of zij helpt je ook in de ontwerpfase van het project.
Een doorgewinterde dagvoorzitter heeft alles immers al wel een keer gezien of gedaan.
Dagvoorzitters weten hoe ze een effectief programma moeten bouwen. En wanneer ze welk type interactie format in moeten zetten.

 

9. Leiderschap

Zodra je evenement gestart is, heb je iemand nodig die de leiding heeft.
Jij en je deelnemers zijn in de veilige handen van de dagvoorzitter, die de verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat alles soepel verloopt.

JJ having fun

10. Plezier

Lachen, gek doen, spelen…. plezier hebben. Dit maakt alles beter, ook online events.
De dagvoorzitter laat mensen lachen, juichen, spontaan dingen roepen. Alles om ze blijer, frisser en meer betrokken te laten zijn.

 

Heb je vragen over dagvoorzitterschap, interactie of betrokkenheid; live of online? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag!

 

 Jan-Jaap In der Maur

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Mijn reactie